GREENER GRASS – GREENER GRASS

Artiest info
Website
facebook
 

Het Nederlandse kwartet ‘Greener Grass’ brengt op hun naar de groep vernoemde debuutalbum muziek die we hier bij ‘Rootstime’ niet zo vaak te horen krijgen. Het is een unieke combinatie van harmonieuze meerstemmige samenzang met speciale instrumentatie door middel van niet zo alledaagse muziekinstrumenten.

Zo spelen ze bij de nummers op deze plaat op een ‘xylosynth’, een elektrisch percussieinstrument dat eruitziet als een als vibrafoon opgevatte synthesizer en op de cuatro, een aan de gitaar verwante Latijns-Amerikaans snareninstrument dat enigszins lijkt op een ukelele. Daarnaast gebruikt de groep ook nog de beter gekende contrabas en een mandoline om hen bij het zingen te begeleiden.

‘Greener Grass’ bestaat uit de drie dames Sanne Huijbregts, Julia Werner en Vita Pagie en één man: multi-instrumentalist Camiel Jansen. Hun sound is een mix van jazz, traditionele folk- en wereldmuziek, klassieke muziek en vleugjes indie pop zoals u kunt horen op de eerste video met een live-uitvoering van deze formatie in het Amsterdamse theater ‘De Roode Bioscoop’ in oktober 2021 en op de tweede audiovideo presenteren we aan u de albumopeningstrack en eerste single “Erase”.

De plaat “Greener Grass” is samengesteld uit elf eigen composities van het viertal. Daarbij vinden we de albumtiteltrack en de liedjes “I’m Here”, tweede single “The Quiet”, de nieuwe derde single “The Road”, “Dear Mr. President” en “River” het best klinken. Maar we moeten er toch nog bij vermelden dat het ook voor ons toch even wennen was aan de heel speciale sound van deze Nederlandse formatie.

(valsam)